dijous, 7 d’octubre del 2010

Una mica d'història ...

Durant la Segona Guerra Mundial, el ministeri d'Informació anglès va ser l'encarregat de produir la publicitat i propaganada. Un dels encàrrecs que van tenir va ser la de produir cartells que fessin pujar la moral dels civils. Les lletres i colors dels cartells van ser triats expressament semblants als cartells de la Corona.
.
Els dos primers cartells s'hi podia llegir "Your Courage, your Cheerfulness, your Resolution will bring us Victory" i un "Freedom is in Peril" i van ser col·locats a llocs com el transport públic, botigues o taulells d'anuncis.
.
El tercer i últim cartell va ser "Keep Calm and Carry On" i no es va arribar a utilitzar ja que estava destinat per una possible invasió alemana. Com que això no va arribar a passar, aquest cartell només va estar a les parets de les oficines.
Es creu que la gran majoria de posters van ser destruits al final de guerra fins que 60 anys més tard un llibreter en va trobar una còpia entre llibres.


Avui dia es fabriquen samarretes, tasses, catifes i fins i tot tumbones amb aquesta frase. Quan vaig estar a Londres ja va caure un iman, i si, al piset aquesta làmina hi anirà directa ;)

2 comentaris:

low ha dit...

és cool. però semblarà quen ens han envait els alemanys

cokolade ha dit...

Anda, quina història més interessant!! No sabia res! Com a poster es txulo, la veritat que sí :)Menys mal que no els va caldre posar-lo!! jeje (sorry per les faltes en català)