dilluns, 22 de novembre del 2010

Arcade Fire @ Palau St. Jordi


Arcade fire arribaven al Palau St. Jordi després d’haver passat per Barcelona dos cops anteriorment, en el Primavera Sound de 2005 i en el Summercase de 2007 i ahir es va demostrar que el públic barcelonès es moria de ganes de poder veure fora d’un festival a un grup que està cridat a ser buc insígnia de l’escena indie internacional. L’enlairament que han pres els canadencs des de la publicació del seu últim àlbum The Suburbs ha estat impressionant i les 10000 persones que es van citar ahir a la nit al St. Jordi van deixar patent que Arcade Fire ja està en boca de tothom i que amb aquest últim disc passen a jugar a primera divisió. I això sense deixar-se res del que els caracteritza, composicions intel·ligents, elaborades amb un talent innat i executades amb una precisió espectacular a sobre l’escenari que no va decebre ningú.
L’espera es va fer llarga però uns minuts per sobre de l’hora programada el col·lectiu de Montreal liderat per Win Butler i Régine Chassagne van començar un show memorable amb un triplet devastador representant cada un dels seus discos, Ready to Go, Laika i No Cars Go. Bona forma de començar, deixant anar sense por grans hits sabedors del gran repertori del que poden disposar. Precisament No Cars Go va sonar a himne, una d’aquelles cançons per a les que no passarà el temps i que va tornar boig a un públic que ho va corejar tot, incloses guitarres i violins. El gran inici va donar pas a una fase del concert on la multiinstrumentista Régine Chassagne va prendre el protagonisme interpretant amb genialitat Haiti i l’electrònica Sprawl II. Des del primer moment Arcade Fire es presenten com un col·lectiu, on Win Butler no carrega amb tot el pes de la banda sinó que tots els membres brillen amb llum pròpia com va demostrar Régine passant de la bateria (molts temes de The Suburb van ser interpretats amb dos bateries) a l’acordió, passant pels teclats o com a veu principal. Els canadencs van seguir encadenant grans cançons com The Suburbs que dóna nom al seu últim disc, We Used to Wait o Rebellion (Lies) durant aproximadament una hora i quart davant d’un públic que gaudia d’un show per recordar durant molt de temps. Desprès del primer acomiadament, com era d’esperar, no es va moure ni un ànima i els canadencs van tornar a sortir per interpretar un predictible bis on s’havien guardat Keep the Car Running i sobre tot Wake Up que va corejar tothom fins i tot desprès d’acabar el show. Una visita la d’Arcade Fire a Barcelona que deixarà en la memòria el que pot estar sense dubte entre els millors concerts de 2010 a la nostre ciutat.

1 comentari:

Low ha dit...

Aquesta entrada ha estat traduïda de la que he publicat a sonibend.wordpress.com Un nou blog que neix per donar cobertura al panorama indie internacional i que podeu seguir des de ja a wordpress i a twitter @sonibend